Echtscheiding

U gaat scheiden.

Dit is een zeer ingrijpende gebeurtenis en er komt veel op u af. Want wat moet er allemaal worden geregeld bij een echtscheiding? Kunnen we samen één advocaat nemen, of moeten we ieder een eigen advocaat zoeken? Wat moet er allemaal worden verdeeld en hoe moet er worden verdeeld? En welke afspraken moeten we maken over de kinderen?

Echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek
Wanneer u met elkaar in staat bent afspraken te maken in het kader van de echtscheiding over onder andere de verdeling van spullen en de kinderen, kunt u samen één advocaat benaderen. Dit verkort de procedure en scheelt aanzienlijk in de kosten.

Echtscheiding op eenzijdig verzoek
Soms zijn er onderwerpen waarover u het als echtgenoten niet eens kunt worden, waardoor het gezamenlijk regelen van de echtscheiding niet tot de mogelijkheden behoort. In dat geval zoeken beide echtgenoten een eigen advocaat om hen bij te staan tijdens de procedure.

Verdelen en verrekenen / Afwikkelen huwelijkse voorwaarden
Of u nu in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden bent gehuwd; er zijn altijd zaken die moeten worden verdeeld of toegescheiden aan de ene of de andere echtgenoot. Deze ‘boedelscheiding’ of ‘boedelverdeling’ is onderdeel van de echtscheidingsprocedure.

Pensioenverevening
Gaat u uw pensioen na de echtscheiding delen (‘verevenen’) of behoudt ieder zijn/haar eigen pensioen? Wij vertellen u wat de voor- en nadelen zijn. Kijk voor meer informatie eens op mijnpensioenoverzicht.nl of pensioenkijker.nl.

WEB advocaten houdt zich veelvuldig bezig met echtscheidingen, en in het bijzonder met echtscheidingen van ondernemers en het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden. De fiscale expertise die hierbij vaak onmisbaar is, hebben zij in huis.

Voor meer informatie neemt u contact op via het contactformulier of telefonisch via  078-6149160.

Artikelen echtscheiding