Mediation: samen scheiden

Vlot, vakkundig en voordelig

De beste manier om een scheiding of ontbinding partnerschap te regelen is in onderling overleg. Afspraken maakt u dan samen met uw ex-partner. De juridische en fiscale gevolgen zijn echter ingewikkeld en vragen om deskundige advisering en begeleiding. Voor het maken van een goede nieuwe start is nu eenmaal meer nodig dan het invullen van wat formulieren.

De familierecht advocaten van WEB begeleiden uw gezamenlijke echtscheiding snel en vakkundig. Daarmee voorkomt u problemen in de toekomst. Bovendien is onze deskundige begeleiding voordeliger dan de ‘easy’ scheiding die commerciële bemiddelaars u proberen te verkopen. 

Mediation is samen scheiden

U kunt bij ons kantoor samen scheiden met de professionele ondersteuning van een mediator, een advocaat die gespecialiseerd is in het personen- en familierecht. Als procesbegeleider adviseert de mediator dan beide partijen over de zorg voor de kinderen, de hoogte van een eventuele alimentatie, het huis, de hypotheek en alle andere financiële gevolgen. Daarbij heeft u de zekerheid van een gedegen juridisch advies en kunt u erop vertrouwen dat de belangen van beide partijen zo goed mogelijk worden behartigd. Èn de zekerheid van een advocaat, die wettelijk verplicht is om u zo goed mogelijk bij te staan.

Afspraken worden vastgelegd in een convenant dat juridisch goed in elkaar steekt en dat overeenstemt met uw verwachtingen. Het convenant wordt daarna door uw advocaat ingediend bij de rechtbank en vervolgens wordt de echtscheiding definitief gemaakt door inschrijving bij de gemeente. Hebt u vragen achteraf? Dan kunt u altijd op uw advocaat en ons kantoor terugvallen.

Bij echtscheidingen die zeer specifieke en complexe vraagstukken bevatten kunnen wij een beroep doen op onze eigen fiscaal jurist en op onze vaste partners in het internationale recht, de accountancy en het notariaat. U moet daarbij denken aan echtscheidingen met een internationaal karakter of waarbij een onderneming of een groot vermogen moeten worden gedeeld.

Not so ‘easy’

Helaas maken wij vaak mee dat mensen spijt hebben van de  afspraken die zij  ‘even easy’ hebben gemaakt bij een echtscheidingsplanner of -bemiddelaar. Afspraken zijn dan snel op papier gezet, zonder dat mensen van goed advies zijn voorzien.  Beslissingen worden daardoor gebaseerd op onvoldoende kennis van zaken. Bovendien zijn de afspraken vaak juridisch onjuist of onvolledig. Dat komt doordat de bemiddelaars die u een eenvoudige scheiding verkopen, meestal onvoldoende geschoold zijn op het gebied van het personen- en familierecht. Wist u dat onze advocaten een academische opleiding van 7 jaar achter de rug hebben voordat zij u kunnen adviseren?

De gevolgen van even ‘easy’ scheiden kunnen heel ongelukkig uitpakken. Wij maken vaak mee dat mensen toch worden aangesproken voor schulden die de ex-partner zou overnemen. Of dat één van beiden plotseling met een enorme belastingaanslag wordt geconfronteerd. Ook komt het voor dat alimentatie – bijvoorbeeld na verlies van inkomen – niet meer kan worden aangepast of dat belangrijke zaken eenvoudig ‘vergeten’ zijn. Dergelijke gebeurtenissen zijn vaak funest voor de onderlinge verhoudingen en kunnen dan alsnog uitmonden in een jarenlange juridische strijd met de ex-partner, de belastingdienst of een geldverstrekker.

Vaak voordeliger!

Met samen scheiden bij WEB maakt u gedegen afspraken die problemen in de toekomst voorkomen. Onze dienstverlening is niet duurder dan die van de meeste scheidingsbureaus. Integendeel! Daarnaast is het  aantal uren dat wij aan een echtscheiding besteden vaak minder. Dat komt door onze ervaring in het vakgebied, onze vakkennis en onze digitale kantoorbibliotheek. Bovendien kunt u of uw partner (en soms zelfs allebei) aanspraak maken op een tegemoetkoming van de overheid voor advocaatkosten (gefinancierde rechtsbijstand). In die gevallen komt de rekening vrijwel altijd lager uit dan bij een scheidingsbureau.

De voordelen op een rij

  • professioneel juridisch advies van een gespecialiseerd advocaat
  • een juridisch perfect en volledig convenant
  • snelle afwikkeling door de eigen advocaat bij rechtbank en gemeente
  • concurrerende tarieven en een lagere totale prijs
  • de mogelijkheid om aanspraak te maken op gefinancierde rechtsbijstand

Vrijblijvende Kennismaking met ons kantoor

Als u samen wilt scheiden bij WEB advocaten, dan informeren wij u graag verder tijdens een vrijblijvende kennismaking. U vindt onze contactgegevens op de contactpagina van deze website.